Greška

Došlo je do greške.

Facebook veruje da spameri stoje iza nedavnog probijanja sigurnosti

18.10.2018 10:20 | 0 Software/Web
Facebook veruje da spameri stoje iza nedavnog probijanja sigurnosti


Pre više od dve nedelje, Facebook je otkrio da je društvena mreža pretrpela masovno probijanje sigurnosti, ali nismo saznali ko je odgovoran za korišćenje greške na sajtu koja je omogućila pristup informacijama desetina miliona korisnika.

Sada Wall Street Journal (WSJ), bazirano na informacijama anonimnih izvora, ističe da Facebook veruje da su spameri odgovorni za hakerski napad u pokušaju da zarade preko reklamiranja baziranog na prevarama.


Pogledajte još: Facebook ističe da je nedavni hakerski napad kompromitovao 29 miliona naloga


Facebook je nedavno istakao da su ukradeni login tokeni oko 30 miliona korisnika (na ovoj stranici možete videti da li ste među njima), a istaknuto je da su napadači ukrali detalje o nalozima i kontakt informacije. U izveštaju se pominje da interni istraživači veruju da su ljudi, koji stoje iza napada, zapravo postojeći Instagram i Facebook spameri koji vode "digitalnu marketing kompaniju".

Za sada je teško znati da li se zaista radi o spamerima, koji su uzrok povrede sigurnosti korisnika na Facebooku, i da li će ovo ikada do kraja biti razrešeno. Iz Facebooka stižu informacije da FBI radi na istrazi, a das napad nije povezan sa prdstojećim izborima u SAD.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Xiaomi Mi Mix 3 video tizer i TENAA sertifikacija

U igri The Stanley Parable možete dobiti Steam dostignuće ukoliko naslov ne igrate pet godina

10504
10505
10506
10507
10508
10509