Facebook uveo pouzdane prijatelje

Ukoliko je vaša lozinka kompromitovana na Fejsbuku, to može da bude veliki problem, međutim sada postoji način da bezbedno vratite vaše informacije uz pomoć prijatelja. U 2011. Fejsbuk je prvi put predstavio funkciju Trusted Friends, koja omogućava prijateljima da potvrde da ste vi zaista vi i pomognu vam da

Ukoliko je vaša lozinka kompromitovana na Fejsbuku, to može da bude veliki problem, međutim sada postoji način da bezbedno vratite vaše informacije uz pomoć prijatelja. U 2011. Fejsbuk je prvi put predstavio funkciju Trusted Friends, koja omogućava prijateljima da potvrde da ste vi zaista vi i pomognu vam da dobijete pristup vašem nalogu. Fejsbuk je najavio juče da je poboljšao ovaj servis, objavivši ga globalno kao Trusted Contacts. Kroz ovu funkciju poverljivih prijatelja, prijatelji koje odredite mogu da potvrde vaš indentitet i pošalju vam pristupni kod da vratite vaš nalog. Korisnici Fejsbuka mogu u svako doba da izaberu svoje poverljive kontakte kroz bezbednosna podešavanja, ne samo kada je njihov nalog ugrožen. Fejsbuk preporučuje da korisnici samo odrede svoje prijatelje kao poverljive kontakte, one koje mogu da kontaktiraju i offline i kojima veruju dovoljno da imaju osetljive informacije.  
Facebook pouzdani prijatelji

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi