Greška

Došlo je do greške.

Facebook upozorava da je nedavni hak mogao uticati i na druge aplikacije

01.10.2018 10:15 | 0 Software/Web
Facebook upozorava da je nedavni hak mogao uticati i na druge aplikacije


Facebook je pre nekoliko dana objavio da je identifikovao sigurnosni problem, ranije tokom prošle nedelje. Problem je uključivao eksploataciju ranjivosti u "view as" funkciji, koja je ljudima omogućavala da vide kako njihovi profili izgledaju drugima. Greška je hakerima omogućavala da ukradu Facebook pristupne tokene i preuzmu kontrolu nad korisničkim nalozima. Kao sigurnosnu meru, Facebook je je sa servisa nasilno izlogovao preko 90 miliona korisnika, koji su potom ponovo morali da se loguju na servis.

Facebook je istakao da nema dokaza da su hakeri imali pristup privatnim porukama ili objavama, ali je pomenuo i da bi se ovo moglo promeniti kako istraga bude odmicala.

Nakon prvobitne objave, Facebook se ponovo oglasio na novoj konferenciji za medije, kako bi istakao da bi i drugi servisi koji koriste kompanijinu login funkciju mogli biti ugroženi. Ovo uključuje Instagram, Spotify, Tinder i Airbnb. Mnogi sajtovi i aplikacije korisnicima omogućavaju da se loguju preko Facebook naloga. Iako nema dolaza da je bilo koji od servisa probijen, ovo predstavlja još jedan problem za kompaniju i zabrinutost za korisnike.


Pogledajte još: Facebook pretrpeo probijanje sigurnosti, ugroženo preko 50 miliona naloga


Facebook je istakao da je ispravio ranjivost i resetovao pristupne tokene svih naloga za koje se veruje da su bili pogođeni ovim probijanjem sigurnosti. Ipak, najnoviji sigurnosni problem dodatno šteti reputaciji Facebooka, a ne pomaže ni informacija da su nalozi Mark Zuckerberga i Sheryl Sandberg takođe bili ugroženi.

Od objave ove informacije, vrednost Facebooka je pala za 12 milijardi dolara.

Izvor: TechSpot

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije
 
 

Komentari

0 Dodaj komentar

Intel HEDT platforma će biti implementirana u Z399 i X599

Huawei Y9 (2019) ozvaničen sa po dve kamere s obe strane

10504
10505
10506
10507
10508
10509