Greška

Došlo je do greške.

Facebook uklonio preko dve milijarde lažnih naloga tokom prvog tromesečja

24.05.2019 11:30 | 0 Software/Web
Facebook uklonio preko dve milijarde lažnih naloga tokom prvog tromesečja


Najnovije informacije ukazuju na to da je Facebook tokom prvog tromesečja 2019. godine uklonio 2,19 milijardi lažnih naloga, što predstavlja ogroman porast u odnosu na prethodno tromesečje kada je uklonjeno 1,2 milijarde lažnih naloga. Izveštaj kompanije sugeriše da je ovo rezultat automatizovanih napada uljeza koji pokušavaju da kreiraju velike količine naloga odjednom.

Facebook je 21. marta objavio da na svojoj platformi ima 2,38 milijardi aktivnih korisnika na mesečnoj bazi. Alex Schultz, potpredsednik za analitiku u Facebooku, ističe da ne bi trebalo da se pridaje previše značaja količini navedenih lažnih naloga.

"Broj lažnih naloga koji su izvršeni je veoma iskrivljen jednostavnim napadima, koji ne predstavljaju stvarnu pretnju ili čak pravi rizik od štete. Ako neki nespretan uljez pokuša da kreira napad i napravi stotine miliona lažnih naloga - a mi ih uklonimo čim se pojave - to je stotine miliona lažnih naloga. Ali niko nije izložen ovim nalozima i stoga nismo sprečili bilo kakvu štetu koja nije ni bila izvršena nad našim korisnicima", istakao je Schultz.

facebook2_15.jpg


Umesto toga, prema njegovim navodima, nadzor - učestalost kojom se promatra sadržaj koji ugrožava Facebook - je bolji način za praćenje metrike. Facebookova prognoza je da je pet procenata mesečno aktivnih naloga (oko 119 miliona) lažno. S druge strane, kompanije je priznala i da veliki broj lažnih naloga uspe da promakne Facebookovim filterima.

Izvor: Mashable


Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

TSMC će nastaviti da proizvodi čipove za Huawei

Elegantan i moderan - Panasonic LUMIX GX880

10504
10505
10506
10507
10508
10509