Facebook uklonio emotikon pod pritiskom online aktivista

Facebook je ove nedelje uklonio funkciju koja omogućava korisnicima da kažu svojim prijateljima na društvenoj mreži da se osećaju debelo ("feeling fat" emoji).

Facebook je ove nedelje uklonio funkciju koja omogućava korisnicima da kažu svojim prijateljima na društvenoj mreži da se osećaju debelo (“feeling fat” emoji). Sve ovo došlo je kao odgovor na online peticiju koju je organizovala jedna žena i koja je brzo prikupila preko 17.000 potpisa. Ovaj emotikon se nalazi u dugačkom spisku osećanja i aktivnosti koje su korisnici mogli da dodaju kada ažuriraju svoj status.
Pristalice ove peticije su isticale da “debljina nije osećanje” i da uključivanjem takvog nasmejanog emotikona Facebook podstiče negativnu sliku o telu među devojkama. Kompanija je uklonila ovaj emotikon poručišvi da će poslušati svoju zajednicu. Facebook je možda uklonio ovaj emotikon, ali se veoma sličan sa opcijom ažuriranja statusa “feeling stuffed” još uvek nalazi tu.
Izvor: Engadget
Sve informacije vezane za Facebook, možete pogledati na Facebook hub-u na Benchmark sajtu
 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi