Greška

Došlo je do greške.

Facebook testira uklanjanje brojača lajkova u svojoj Android aplikaciji

03.09.2019 15:06 | 0 Software/Web
Facebook testira uklanjanje brojača lajkova u svojoj Android aplikaciji


Ranije ove godine Instagram je započeo eksperiment sa skrivanjem lajkova za objave, gde pratioci osobe nisu mogli da vide broj koji pokazuje koliko je puta na određenu objavu kliknuto dugme "like". Firma je ovaj test dodatno proširila i na oglašivače, a sada kompanija Facebook počine sa sličnim testovima na svojoj glavnoj aplikaciji.

Prototip Facebook Android aplikacije testira odbacivanje like/reaction brojača za sve, sem za onoga ko je objavio sadržaj. To znači da će korisnici moći da vide samo imena ljudi koji su ostavili reakciju na određenu objavu. S druge strane, komentari će i dalje imati brojač za reakcije.

 

Pogledajte još: Instagram će upozoravati korisnike kojima se sprema ukidanje naloga


Testiranje funkcije služi u borbi protiv lažnih profila i neorganskih reakcija na sadržaj, a biće i deo napora poboljšanja kvaliteta života. Studije sugerišu da uključivanje u društvene mreže i popularnost mogu biti povezani sa mentalnom dobrobiti. Nedostatak broja lakova/reakcija bi trebalo da poboljša iskreno angažovanje i zainteresovanost za objavama i sadržajem.

Ostaje da se vidi kako će Facebook upravljati ovom promenom kada i ako bude bila dostupna široj publici, kao i kako će na nju reagovati poslovanja i brendovi.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Sertifikovan Samsung Galaxy A20s

Galaxy Tab Active Pro naziv potvrđen za Samsungov dolazeći tablet

10504
10505
10506
10507
10508
10509