Facebook testira novu funkciju nalik na Snapchat

Facebok testira novu opciju načina kako kreirate vaše statuse, jer ćete sada moći da ih sakrijete iz vašeg timeline-a gde se nalaze novi upisi

Facebok testira novu opciju načina kako da kreirate vaše statuse, jer ćete sada moći da ih sakrijete iz vašeg timeline-a gde se nalaze novi upisi, pa će se pokazivati samo u News Feed-u i pretrazi. Ovo ste i do sada mogli da uradite sa pojedinačnim upisima, ali ovim Facebook dodaje određenu dozu anonimnosti platformi koja je javna.
Promena dolazi sa velikim brojem nedostataka i prednosti. To znači da ono što postavite više ne mora trajno da bude vezano za vaš timeline, te bi ova ideja mogla da podstakne korisnike da postave više različitih upisa. U izvesnom smislu, to je odgovor društvene mreže na Snapchat. Iako u ovom slučaju ne postoji tajmer kao kod Snapchat-a, upisi efektivno nestaju onda kada budu dovoljno stari da se ne pojavljuju u News Feed-u korisnika. To bi moglo da dovede do većeg angažovanja korisnika na Facebook-u, a korisnici mogu biti izražajniji, bez potrebe da sve što kažu bude na njihovim profilima.
Može da bude veoma korisno ako ne želite da potencijalni poslodavac vidi baš sve upise koje ističete na Facebook-u, ali bi sa druge strane taj isti nedostatak odgovornosti mogao da poveća postavljanje svega i svačega. Na primer, tako bi mogle da se pišu netrpeljive poruke i dele sa zajednicom, a da pri tome ne ostanu vidljive na timeline-u onog koji ih je podelio. Iako ćete i dalje biti u mogućnosti da vidite upise preko pretrage, proces je mnogo teži nego jednostavan pregled timeline-a nekog korisnika.
Facebook želi da primora korisnike da koriste Messenger aplikaciju
Izvor: TheNextWeb
Sve informacije vezane za Facebook, možete pogledati na Facebook hub-u na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi