Greška

Došlo je do greške.

Facebook testira helikopter-dron koji bi doneo pristup internetu

21.04.2017 12:24 | 0 Software/Web
Facebook testira helikopter-dron koji bi doneo pristup internetu

U hitnim slučajevima gde je infrastruktura oštećena komunikacija je ključna, a jedan od načina oslanjanja na komunikaciju ovih dana je internet. Međutim, ukoliko nema interneta, šta onda? Postoje naravno i drugi načini, ali Facebook sada traži metode održavanja internet veze u životu u hitnim slučajevima.

U prošlosti smo već viđali kako Facebook pokušava sa idejom korišćenja dronova, ali je u nedavnoj najavi Facebook otkrio da testira helikopter-dron. On će biti u stanju da postigne istu stvar, ali će glavna razlika ovde biti ta što će novi "helikopterski" dronovi moći da ostanu u vazduhu mesecima.

"U situacijama gde je neophodno hitno reagovanje - kao što su prirodne katastrofe, kada je infrastruktura oštećena ili uništena, ali neke linije i dalje rade - mi smo razvili novi sistem" poručuju iz Facebook-a. Ovde se naravno radi o malom helikopteru dronu koji bi održao internet vezu, ali koji je za sada i dalje u ranoj fazi razvoja, što znači da ipak ne bi trebalo da očekujemo da ga uskoro vidimo u akciji.

Facebook Spaces je budućnost virtuelne realnosti na društvenoj mreži


facebookdron.jpg


Izvor: Ubergizmo

Sve informacije vezane za Facebook, možete pogledati na Facebook hub-u na Benchmark sajtu

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Predviđa se rast isporuka gejming laptopova od 20 posto

Sledeće nedelje stiže 20 besplatnih Heroes of the Storm karaktera

10504
10505
10506
10507
10508
10509