Greška

Došlo je do greške.

Facebook sada korisnicima omogućava bolju kontrolu ličnih podataka

30.01.2020 21:16 | 0 Software/Web
Facebook sada korisnicima omogućava bolju kontrolu ličnih podataka


Facebook već prikuplja dosta podataka o onome što radite na društvenoj mreži, zajedno sa vašim interesovanjima, kako bi vam potom prikazivao personalizovane reklame ili prilagođavao prikaz vesti u u skladu sa prikupljenim informacijama.

Međutim, često se čuju i kritike da aplikacije / veb lokacije koje koristite van Facebooka (sa kojima je Facebook na neki način povezan) takođe budu snimane ili praćene od strane Facebooka. I dokazano je da se to se događa.

Sada, kako bi korisnicima omogućio off-site kontrolu nad aktivnostima, Facebook je osmislio alatku koja vam omogućava upravljanje / brisanje istorije podataka koje su pratile aplikacije / usluge izvan Facebook servisa.

fb2_7.jpg


Preko novih alatki, kojima možete pristupiti kroz podešavanja, dobijate nekoliko opcija. Možete ili odabrati da preuzmete svoje podatke, izbrišete history ili isključite opciju da buduće aktivnosti budu poslate Facebooku.

 

Pogledajte još: Facebook je vlasnik četiri od pet najviše preuzimanih aplikacija u 2019. godini


Ako isključite aktivnost, ta određena usluga / aplikacija / veb lokacija će biti isključena sa Facebooka i više neće slati vaše off-site podatke društvenoj mreži.

Ovaj potez Facebooka predstavlja dobar korak u pravcu da korisnici imaju veću kontrolu nad svojim ličnim podacima povezanim sa društvenom mrežom.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

AOC nudi B2 seriju monitora sa početnom cenom ispod 100 evra

CAT S52 predstavljen u Beogradu (video)

10504
10505
10506
10507
10508
10509