Greška

Došlo je do greške.

Facebook redizajnira svoju mobilnu aplikaciju

01.05.2019 15:00 | 0 Software/Web
Facebook redizajnira svoju mobilnu aplikaciju


Pored objave nove brže i svedenije Messenger aplikacije sa end-to-end enkripcijom, kao i novih funkcija za Instagram i WhatsApp, Facebook je najavio i izmene za svoju glavnu Facebook mobilnu aplikaciju.

Novi fokus Facebook aplikacije će biti na grupe, a FB5 će implementirati nove načine da ljude približi oflajn. Sa 400 miliona korisnika, pretplaćenih na preko 10 miliona aktivnih grupa, ova redizajnirana aplikacija će olakšati  korisnicima pristup grupama i pronalaženje novih grupa. Tab za grupe će prikazivati feed iz grupa u koje je korisnik učlanjen, sa preporukama za nove grupe koje bi ga mogle interesovati. Od danas, Facebook korisnici će u svom News Feedu videti više sadržaja iz grupa kojima pripadaju.

Kompanija je takođe najavila i proširenje Facebook Dating servisa na 14 novih zemalja (uglavnom iz Azije i Srednje i Južne Amerike). Funkcija će omogućiti pronalaženje srodnog para iz Facebook grupa, prijatelja i drugih sekcija. Facebook objavljuje i Secret Crush funkciju, koja omogućava da se do devet prijatelja dodeli status "Secret Crush". Ukoliko se neko od njih opredelio za Facebook Dating, stići će im poruka da se sviđaju nekom. Potom, ukoliko neko sa vaše Crush liste doda vas u njihovu Secret Crush listu, spoj je kreiran.

fb1.jpg


Načinjene su neke promene za marketplace, ali su one više fokusirane na SAD. S druge strrane, novi Events tab će prikazivati stvari i događaje oko korisnika i čak će preporučivati mesta koja je poželjno videti. Tab će pomagati u pravljenju planova sa prijateljima za sastajanje na ovim mestima i događajima.

Neke od novih funkcija će biti dostupne odmah, dok će druge korisnicima Facebook mobilne aplikacije postati dostupne u narednim mesecima.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Google Pixel 3a i Pixel 3a XL stižu 8. maja

Hideo Kojima nagoveštava Death Stranding trejler od osam minuta

10504
10505
10506
10507
10508
10509