Facebook razmatra virtuelnu realnost za telefone?

Wall Street Journal tvrdi da Facebook razvija aplikaciju za virtuelnu realnost na mobilnim telefonima

Nije tajna da je Facebook zainteresovan za virtuelnu realnost. Ovo je postalo očigledno još prošle godine, kada je kompanija kupila Oculus, popularnog proizvođača kaciga za virtuelnu realnost. Međutim, izgleda da je Facebook zainteresovan i za donošenje virtuelne realnosti na mobilne telefone. Wall Street Journal tvrdi da Facebook razvija aplikaciju za ovu namenu.Izveštaj WSJ-a tvrdi da Facebook radi na samostalnoj video aplikaciji, koja će podržavati sferični video od 360 stepeni, poput onih koji su nedavno debitovali na YouTube-u. Ovo korisnicima omogućava da promene perspektivu u videu jednostavnim obrtanjem i nagibanjem telefona, kao da se nalaze na lokaciji videa. Navodi se i da će aplikacija biti kompatibilna sa iOS i Android sistemima.
Tehnički, ovo neće biti prava virtuelna realnost, ali bi mogla postojati verzija Oculus Rifta koja bi mogla podržavati mobilne uređaje. Facebook je odbio da komentariše pomenute navode, a prema informacijama WSJ-a, aplikacija je još uvek u ranim fazama razvoja. Ovo znači da je verovatno nećemo videti u skorije vreme, a do tada pomenute informacije treba uzeti sa rezervom.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi