Greška

Došlo je do greške.

Facebook ranjivost bi hakerima mogla omogućiti da prigrabe e-mail adrese korisnika

22.04.2021 13:30 | 0 Software/Web
Facebook ranjivost bi hakerima mogla omogućiti da prigrabe e-mail adrese korisnika


Ranije ovog meseca procureli su lični podaci preko 530 miliona Facebook korisnika na jednom hakerskom forumu. Nakon ovoga, kompanija je potvrdila postojanje ranjivosti ali je istakla da neće obaveštavati korisnike koji su pogođeni ovim curenjem podataka.

Iako je Facebook istakao da je ispravio prethodnu ranjivost, koja je hakerima omogućavala da preuzmu korisničke podatke sa društvene mreže, sigurnosni istraživač je sada otkrio da još jednu ranjivost koja hakerima omogućava da prigrabe e-mail adrese Facebook korisnika.

Alatka, koja se koristi za iskorišćavanje ranjivosti može da preuzima e-mail adrese ukoliko je korisnik podesio elemente privatnosti na bilo šta drugo izuzev "Only Me" opcije. Pored toga, ističe se da je ranjivost već prijavljena Facebooku, ali je kompanija nije ispravila.

 

Pogledajte još: Evo kako da proverite da li je vaš broj telefona kompromitovan u velikom Facebook curenju podataka


Facebook je, u odgovoru, pokušao da ovo okarakteriše kao manji incident, ali je istovremeno istakao da ranjivost još uvek nije ispravljena.

Osoba, koja je za sajt Motherboard objavila video sa alatkom koja prikuplja e-mail adrese korisnika na Facebooku, je želela da ostane anonimna, ali je istakla da je alatka dostupna hakerskoj zakednici. Prema navodima, ove e-mail adrese bi se mogle ukombinovati sa brojevima telefona procurelim u ranijem napadu, što bi se moglo iskoristiti za telemarketing, hakovanje ili prevare.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Redmi K40 Gaming Edition nagovešten sa impresivnim AnTuTu rezultatom

Cooler Master predstavlja novu liniju hlađenja - MasterLiquid Illusion

10504
10505
10506
10507
10508
10509