Greška

Došlo je do greške.

Facebook radi na sopstvenom operativnom sistemu

20.12.2019 20:45 | 0 Software/Web
Facebook radi na sopstvenom operativnom sistemu


U pokušaju da se distancira od drugih tehnoloških giganata, kao šti je Google, Facebook razvija sopstveni operativni sistem (OS), prenosi sajt The Information. Ubuduće će Facebookovi hardverski proizvodi, poput Oculus i Portal uređaja, moći da se pokreću na OS-u, izjavio je Facebookov zvaničnik Ficus Kirkpatrick.

OS će se kreirati iz temelja, a projekat vodi Mark Lucovsky, bivši Microsoft inženjer koji je bio jedan od autora Windows NT operativnog sistema. Facebook nije naznačio kada bi OS mogao stići ili koji će ga proizvodi prvo koristiti.

Ovo nije prvi put da Facebook razmatra razvoj sopstvenog OS-a. Facebook je u jednom trenutku razvijao prototipe prilagođenog OS-a za Home, ali na kraju je odlučio da koristi Android.

 

Pogledajte još: Podaci preko 267 miliona Facebook korisnika su navodno izloženi onlajn


Facebookov trenutni rad na OS-u je deo većeg napora da se kompanija načini samostalnom. Kompanija i dalje radi na svom "brain computer" interfejsu. Facebook bi mogao razviti varijaciju koja zahteva da ljudi nose narukvice i nauče specifične pokrete koji su u korelaciji sa signalima mozga, slično tehnologiji koju je razvila CTRL-labs, kompanija koju je Facebook kupio u septembru.

Facebook takođe razvija glasovnog asistenta, sličnog Siri ili Alexa asistentima. Veliki deo ovih projekata odvijaće se u novom Facebook kampusu od 770.000 kvadrata, koji se gradi u Burlingame-u u Kaliforniji, gde će Facebook raditi na ovim i drugim proizvodima.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Pojavile se specifikacije Samsung Galaxy S10 Lite telefona

Stabilni EMUI 10 stiže na veći broj Huawei telefona

10504
10505
10506
10507
10508
10509