Greška

Došlo je do greške.

Facebook radi na javnom WiFi radaru za mobilnu aplikaciju

22.11.2016 19:48 | 0 Software/Web
Facebook radi na javnom WiFi radaru za mobilnu aplikaciju

Facebook navodno radi na tome da korisnicima olakša pronalaženje javnih otvorenih pristupnih tačaka za WiFi u okolini. Ova funkcija je i dalje u eksperimentalnoj fazi i trenutno je dostupna u ograničenom broju regiona.

Sajt TheNextWeb je primetio novu opciju nazvanu Find Wi-Fi u najnovijoj verziji Facebook aplikacije za iOS operativni sistem. Ona je locirana u meniju za opcije i omogućava prikazivanje mape oblasti u kojoj se korisnik nalazi sa lokacijama i kompanijama koje imaju pristup bežičnom internetu.

Kako bi funkcija radila, potrebno je da aplikacija ima pun pristup vašoj lokaciji. Trenutno nije poznato kada će ova funkcija biti objavljena svim korisnicima, ali je predstavnik kompanije Facebook zvanično potvrdio za VentureBeat da kompanija radi na njenoj primeni u određenoj meri za njihovu mobilnu aplikaciju.

Nove javne WiFi mape automatski detektuju kompanije u vašoj blizini koje imaju javni pristup bežičnom internetu, ali i neke druge korisne informacije kao što je radno vreme te kompanije i ime dostupne mreže.

Facebook Messenger dobija javne sobe za ćaskanje

Izvor: Venturebeat

Sve informacije vezane za Facebook, možete pogledati na Facebook hub-u na Benchmark sajtu

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Benchmark Shop akcija: Gigabyte GTX1070 Windforce OC - 58.990 din.

Xiaomi će na Ces 2017 sajmu predstaviti novi globalni proizvod

10504
10505
10506
10507
10508
10509