Facebook radi na aplikaciji koja dodaje efekte u video u Prisma stilu

U intervjuu za WSJD Live, Facebook-ov CPO Kris Koks pokazao je interesantnu aplikaciju baziranu na veštačkoj inteligenciji, koja čini da video uživo izgleda kao rad čuvenih umetnika

U intervjuu za WSJD Live, Facebook-ov CPO Kris Koks pokazao je interesantnu aplikaciju baziranu na veštačkoj inteligenciji, koja čini da video uživo izgleda kao rad čuvenih umetnika, na primer Van Goga. Koks ju je nazvao aplikacijom koja “prenosi stil”, i koja u suštini radi upravo to – prenosi stil određenog slikara na slike u pokretu. Iz demoa koji je prikazan, ona izgleda u velikoj meri kao Prisma, aplikacija koja dodaje filtere u vaše fotografije i video klipove.
Međutim, dok kod Prisma aplikacije čekate nekoliko sekundi da to uradi, demo filter je primenjen uživo na kameri preko tehnologije izmenjene realnosti. Zaista, Koks je pomerao telefon po prostoriji, a Van Gog filter je bio primenjen u realnom vremenu u aplikaciji.
Filteri su i dalje u fazi prototipa, a Kris nije želeo da nam otkriva da li će se oni moći koristiti samo uz Facebook Live, ali je izgleda to pravac kojim kompanija ide. Prema Koksu, 70 posto kompletnog globalnog internet saobraćaja će biti video kroz nekoliko godina, pa i njihovo ulaganje ide u tom pravcu.
Facebook kaže da će zaustaviti cenzuru vrednih fotografija
Izvor: Engadget
Sve informacije vezane za Facebook, možete pogledati na Facebook hub-u na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi