Greška

Došlo je do greške.

Facebook prikuplja korisničke podatke sa apliakcija kao što su Tinder, OKCupid

20.12.2018 13:50 | 0 Software/Web
Facebook prikuplja korisničke podatke sa apliakcija kao što su Tinder, OKCupid


Novi izveštaj nemačke kompanije Mobilsicher, koja je posvećena mobilnoj sigurnosti, daje informacije o tome kako neke aplikacije dele korisničke informacije sa Facebookom. Analitičari su testirali Android verzije većeg broja aplikacija - uključujući Tinder, Grindr, OKCupid, kao i neke aplikacije orijentisane na zdravlje i religiju.

Analitičari su otkrili da se lične informacije o korisnicima aplikacija prikupljaju preko Facebookovog SDK-a. Ove informacije mogu uključivati IP adrese, aplikacije koje se koriste, tip uređaja, kao i korisnikov jedinstveni Advertising ID (informacija koja se prenosi čim korisnik otvori aplikaciju).

Facebookov SDK omogućava developerima da pristupe Facebook Analytics-u i omoguće korisnicima da se loguju sa svojim Facebook nalozima. Facebook ističe u svojoj polisi korišćenja da može da skuplja informacije preko eksternih aplikacija koje koriste SDK-ove i API-je.


Pogledajte još: Facebook 'Clear History' alatka neće stići pre proleća naredne godine


Mobilsicher pominje da dok god su se korisnici logovali u Facebook na mobilnim uređajima bar jednom, bilo da su to činili preko pregledača ili Facebook aplikacije, društvena mreža može da linkuje njihov Advertising ID sa korisničkim profilom.

Ovo otkriće prati nedavne izveštaje New York Times-a, koji detaljnije opisuju kako Facebook deli korisničke podatke sa kompanijama kao što su Apple, Netflix i Spotify. Ovo će svakako biti dodatno opterećenje za Facebook, koji je pod konstantnim pritiskom u vezi sa privatnošću korisnika tokom poslednjih godinu dana. Mobilsicher-ovo otkriće ponovo ukazuje na to koliko malo kontrole imaju korisnici nad njihovim ličnim informacijama kojima Facebook raspolaže i šta može da učini sa njima.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Xiaomi nagoveštava Play telefon za 24. decembar

Samsung Galaxy A8+ (2018) primećen na Geekbenchu uz Android 9 Pie

10504
10505
10506
10507
10508
10509