Facebook predstavio Messenger Lite za Android

Za sada nije objavljeno šta će nedostajati u oslabljenoj verziji, ali se nemojte iznenaditi ako to budu funkcije kao što su Stories ili Chatbots

Facebook je upravo najavio “Lite” verziju Android Messenger aplikacije za razmenu poruka. Nova Messenger aplikacija je dizajnirana za starije telefone sa manje memorije i manje procesorske snage. Messenger Lite će u početku biti objavljen u Keniji, Maleziji, Šri Lanki, Tunisu i Venecueli, ali će stići i u druge regione iako za sada nije poznat datum objave.
Baš kao i glavna Facebook Lite aplikacija koja je stigla nešto ranije, i Messenger Lite aplikacija je namenjena pre svega tržištima u razvoju. Aplikacija je dizajnirana da radi stabilno i pouzdano sa mnogo širim spektrom uređaja, a pored toga koristi manje podataka kako bi se ublažio uticaj nepredvidljivih brzina mreža.
Za sada nije objavljeno šta će nedostajati u oslabljenoj verziji, ali se nemojte iznenaditi ako to budu funkcije kao što su Stories ili Chatbots. U najmanju ruku, Messenger Lite će slati i primati fotografije, stikere i linkove. Za sada nema informacija da li će biti slične aplikacije i za iOS operativni sistem, ali Facebook poručuje da bira tržišta sa većom rasprostranjenošću osnovnih Android telefona. 
Facebook kopira Snapchat sa novom funkcijom u okviru Messengera
Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi