Greška

Došlo je do greške.

Facebook predstavio besplatan servis za streaming igara

26.10.2020 19:34 | 0 Software/Web
Facebook predstavio besplatan servis za streaming igara


Facebook je objavio sopstveni cloud gejming servis, sa kojim kompanija ne želi da se takmiči sa postojećim Nvidia, Microsoft i Google rešenjima. Društvena mreža će se isključivo fokusirati na mobilne igre, dok su ostali servisi za PC igre.

Novi servis nudi igre koje se odmah mogu igrati - potrebno je samo izabrati igru i pritisnuti na nju. Trenutno dostupni naslovi se mogu pronaći na fb.gg/play. Nije potrebno nikakvo instaliranje niti upotreba kontrolera (s obzirom na to da su mobilne igre dizajnirane za korišćenje na touchscreenu).

Još jedna velika razlika je u tome što Facebookov cloud gejming servis stiže sa free-to-play igrama. U budućnosti bi se mogao proširiti i na plaćene naslove, ali za sada korisnici neće morati da plaćaju ništa za igre koje žele da isprobaju. Naravno, veliki broj ovih igara ima kupovine unutar aplikacije.

 

Pogledajte još: Facebook korisnicima omogućava da prebacuju fotografije i video na Dropbox


Implementirana je cross-play podrška, što znači da ukoliko koristite cloud verziju igre, protivnika možete izazvati i u okviru izvorne verzije naslova, preko Facebook Login for Gaming podrške. Za one koji ne žele da koriste svoje pravo ime i fotografiju, Facebook je omogućio kreiranje Player Name i Avatar sekcije koji će se koristiti u igri.

fb2_18.jpg


Facebook se nada da će promeniti i način na koji se igre promovišu, a to je preko demo verzija igara. Sledeći studiji su se prijavili za kreiranje igrivih reklama-demoa: 2K, FunPlus, Gameloft, Glu Mobile, Gram Games, Rovio i Wildlife Studios.

Za sada, kompanija kreće sa limitiranom selekcijom žanrova igara. Kako se streaming tehnologija bude poboljšavala, tokom 2021. godine će početi sa dodavanjem akcionih i avanturističkih igara. Neke brže igre, kao što je Asphalt 9: Legends, su već dostupne a za nekoliko nedelja stiže i Dirt Bike Unchained.

Servis za sada neće biti dostupan za iOS platformu - samo Android veb igrači mogu da isprobaju instant igre.

Izvor: Facebook

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Yesoul S3 by Xiaomi - pametni fitnes (video)

GPU-Z potvrđuje specifikacije RTX 3060 Ti grafičke karte

10504
10505
10506
10507
10508
10509