Facebook pokrenuo novu Parents Portal funkciju

Sajber-maltretiranje je stvarno i u prošlosti smo imali mnogo priča u kojima tinejdžeri izvršavaju samoubistvo nakon konstantnog uznemiravanja

Sajber-maltretiranje je stvarno i u prošlosti smo imali mnogo priča u kojima tinejdžeri izvršavaju samoubistvo nakon konstantnog uznemiravanja. Imajući u vidu dokle društveni mediji mogu doći, sajber-maltretiranje se podiže na viši nivo, jer to što se radi žrtvi zlostavljanja na internetu, drugi ne mogu da vide. Međutim, Facebook je odlučio da pruži nove resurse roditeljima i pokrenuo Facebook Parents Portal.
“Biti roditelj je težak posao. Znamo da roditelji imaju mnogo pitanja o Facebook-u. Bez obzira da li imate nalog ili ga ima vaš tinejdžer, mi želimo da vam pružimo neke korisne linkove, savete i trikove kako bi vam pomogli da na najbolji način prođete vaše iskustvo društvene mreže i pomognete detetu u tome” poručuju iz Facebook-a.
U osnovi ovde se radi o resursima kao što su linkovi ka raznim alatkama koji bi trebalo da daju roditeljima ideju o tome šta treba da urade ukoliko smatraju da se njihovo dete suočava sa uznemiravanjem na mreži.
Facebook za Android omogućava ubacivanje HD videa
Izvor: Ubergizmo
Sve informacije vezane za Facebook, možete pogledati na Facebook hub-u na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi