Greška

Došlo je do greške.

Facebook planira da svima omogući da obrišu poslate poruke

08.04.2018 11:07 | 0 Software/Web
Facebook planira da svima omogući da obrišu poslate poruke


Facebook je odlučan u tome da korisnike uveri da će kompanija dati sve od sebe da bude odgovorna kada su korisnički podaci u pitanju, kao i da bude transparentna o tome kako se ti podaci koriste.

Juče su se pojavili dokazi da je kompanija tiho brisala stare poruke iz inboxa primalaca, koje su slali Mark Zuckerberg i drugi zvaničnici. Iz kompanije ističu da je ova praksa primenjivana duže vreme. Sada Facebook obećava da će funkciju proširiti i na standardne korisnike u dolazećim mesecima. Takođe, dok funkcija ne bude široko rasprostranjena, ostale poruke od Zuckerberga i drugih Facebook zvaničnika, neće biti brisane.

Facebook nije objasnio kako će "unsend" funkcija raditi. Jedno moguće rešenje bi bilo da se ubaci tajmer, koji će postaviti pošiljalac, a kada on istekne poruka će nestati iz inboxa. Međutim, Facebook nije siguran da li će koristiti ovaj metod ili neki drugi. Funkcija bi trebalo da bude dostupna u narednim mesecima.

Facebook tvrdi da je bilo u okviru kompanijinih zakonskih prava da sačuva poruke, prilikom brisanja poruka od viših zvaničnika, a sa ovom praksom je započeto nakon Sony hakova iz 2014. godine, kako bi se sprečilo buduće curenje korespondencije. Nije poznato koliko dugo je kompanija brisala poruke - poznato je samo da je priznata primena pomenute prakse, nakon što je Facebook suočen sa dokazima.

Izvor: GSMArena

Komentari

0 Dodaj komentar

Microsoft testira novi način za kreiranje screenshotova u Windowsu 10

Honor 10 će imati kućište u više boja

10504
10505
10506
10507
10508
10509