Greška

Došlo je do greške.

Facebook planira da se rebrendira već od sledeće nedelje

20.10.2021 11:05 | 0 Biznis IT
Facebook planira da se rebrendira već od sledeće nedelje


Facebook kompanija će uskoro dobiti novo ime, kako otkriva The Verge. Prema navodima iz dokumentacije, do koje su došli izvori, novi naziv će se zasnivati na fokusu kreiranja Metaverse okruženja, a ime će biti predmet diskusije na kompanijinoj godišnjoj Connect konferenciji, koja se održava 28. oktobra.

Ime će biti otkriveno ranije, a sugeriše da kompanija planira da se širi van okvira društvene mreže i problema sa kojima se suočava u tom segmentu. Rebrendiranje će najverovatnije pozicionirati Facebook društvenu mrežu kao zaseban proizvod, kao što su to WhatsApp, Instagram i Oculus.

 

Pogledajte još: Facebook vraća audio i video pozive u svoju glavnu aplikaciju


Ranije ove nedelje, kompanija je otkrila planove o kreiranju 10.000 radnih mesta u Evropskoj Uniji, kako bi se izgradio takozvani Metaverse. Ovaj termin je u opticaju već decenijama i koristile su ga druge IT kompanije, ali ga sada Facebook oživljava i ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi upravo Metaverse bio novi naziv kompanije.

Još jedna sugestija je i Horizon, nakon što je VR gejming platforma istog imena preimenovana u Horizon Worlds, ostavljajući ime Horizon slobodnim. Promena naziva brenda verovatno neće uticati na aktuelni portfolio kompanije. Očekuje se da će funkcionisati kao skup svih brendova, kao što je to Alphabet Inc za Google, Calico, Deepmind, Waymo, X i druge kompanije.

Izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Redmi Note 11 serija će biti predstavljena 28. oktobra

Corsair donosi Elite LCD seriju AIO kulera

10604
10605
10606
10607
10608
10609