Greška

Došlo je do greške.

Facebook parira Twitchu preko svog Fb.gg gejming video huba

08.06.2018 19:26 | 2 Software/Web
Facebook parira Twitchu preko svog Fb.gg gejming video huba


Facebook je objavio svoj najnoviji servis, pod nazivom Fb.gg, koji predstavlja destinaciju gde gledaoci mogu da pronađu kolekciju svih video igara koje se streamuju na Facebooku. Servis će prikazivati video sadržaj baziran na igrama i streamerima koje korisnik prati, lajkovanim stranicama i grupama, a pored ovoga će prikazivati i specijalne kreatore, esports takmičenja i gejming konferencije.

Objedinjavanje gejming sadržaja na jednom mestu će omogućiti da se on ne izgubi u prometnom Facebook News Feedu. Fb.gg servis bi mogao biti koristan onim korisnicima čiji prijatelji nisu specifično zainteresovani za gejming sadržaj. Personalizovane preporuke bi mogle pomoći društvenoj mreži da nadmaši selektovani sadržaj koji nude drugi sajtovi koji se fokusiraju na video, kao što su YouTube i Twitch.

Facebook je objavio i lansiranje svoje opcije za unovčavanje sadržaja kako bi privukao više steramera igara. Facebookov Level Up program je namenjen rastućim kreatorima gejming sadržaja, a biće dostupan u narednih nekoliko meseci. Oni streameri koji budu imali pristup servisu biće u mogućnosti da primaju novčane naknade od svojih gledalaca u vidu virtuelne valute koja trenutno nosi naziv Facebook Star.

Pored ovoga, oni koji budu u Level Up progtramu moći će da dobijaju specijalnu korisničku podršku, HD 1080p 60fps transkoding i specijalni bedž na svom profilu. Gejmeri mogu preko ovog linka da saznaju da li su podobni za navedene programe, a među zahtevima su Gaming Video Creator Facebook stranica sa bar 100 pratilaca i prenos sadržaja bar četiri sata, sa sesijama od bar dva dana tokom poslednje dve nedelje.

Kako bi dostojno parirao YouTube i Twitch servisima, koji već imaju dosta dobro razvijene sisteme nagrađivanja streamera, Facebook će morati brzo da uskladi svoje opcije monetizacije. Ukoliko društvena mreža može da ubedi streamere da kreiraju kvalitetan sadržaj, Facebookov Fb.gg bi se mogao pretvoriti u dobar generator prihoda za streamere video igara.

Izvor: TechCrunch

Komentari

0 Dodaj komentar

Facebook bag javnosti izložio privatne objave 14 miliona korisnika

Logitech Rally – novi standard za USB konferencijske kamere

10504
10505
10506
10507
10508
10509