Greška

Došlo je do greške.

Facebook ograničava načine pretrage drugih korisnika

05.04.2018 15:37 | 0 Software/Web
Facebook ograničava načine pretrage drugih korisnika


Facebook pokušava da popravi situaciju i probleme koji su nastali nakon Cambridge Analytica skandala. Mike Schroepfer, CTO društvene mreže, je priznao da je nedavni fijasko možda otkrio podatke 87 miliona individualaca, a podvukao je da se ovo neće ponoviti. Kao deo sigurnosnih mera, Facebook će onemogućiti funkciju koja je dosta doprinela ovoj situaciji, a to je omogućavanje bilo kome da korisnike pretražuje preko broja telefona.

Korisnici su ovu funkciju koristili kako bi lakše pretraživali prijatelje, međutim, maliciozni korisnici su ovu funkciju zloupotrebljavali kako bi prikupljali javno dostupne informacije (obično ubacujući broj telefona ili e-mail adresu u pretraživač i povezujući ih sa profilima koji bi se pojavili kao rezultat).

Ovo je verovatno imalo velike posledice: "S obzirom na raspon i sofisticiranost aktivnosti koje smo videli, verujemo da je najveći broj profila korisnika na Facebooku mogao biti prikupljen na ovaj način", istakao je Schroepfer u Facebook blog objavi.

Platforma je sada onemogućila pretragu preko telefona/e-mail adrese i promeniće način na koji korisnici mogu da povrate svoj nalog kako bi se smanjio rizik od zloupotrebe.

Izvor: Engadget

Komentari

0 Dodaj komentar

Google sprema 4K Chromebook, kodnog imena Atlas

Honor najavljuje prezentaciju za 15. maj, očekuje nas Honor 10

10504
10505
10506
10507
10508
10509