Greška

Došlo je do greške.

Facebook odbacuje navode da špijunira korisnike preko mikrofona

11.04.2018 13:31 | 7 Software/Web
Facebook odbacuje navode da špijunira korisnike preko mikrofona


Dugo vremena kruži popularna teorija zavere, o tome da Facebook koristi mikrofone na telefonima kako bi špijunirao svoje korisnike. Navodno, bazirano na ovome, kompanija može korisnicima da isporučuje ciljane reklame koje se fokusiraju na ono za šta je korisnik zainteresovan u tom trenutku.

Facebook je i ranije odbacivao ovakve navode, ali se ovo pitanje sada pokrenulo i tokom svedočenja Marka Zakerberga pred američkim Kongresom.

Zakerbergu je postavljeno pitanje koje se tiče ciljanog reklamiranja, kao i da li je ono bazirano na audio informacijama koje su dobijene preko mobilnih uređaja korisnika. Zakerberg je jasno stavio do znanja da ovo nije praksa Facebooka.
 
Zakerberg je potom istakao da se zvuk snima samo kada korisnici upotrebljavaju aplikaciju za snimanje videa kako bi se on kačio na Facebook. "Mi dozvoljavamo korisnicima da kreiraju video klipove na svojim uređajima i podele ih. Taj video ima i zvuk. Ono što mi radimo, jeste da omogućavamo da snimljeni video ima i zvuk, čime naš servis činimo boljim. To je prilično jasno", istakao je Zakerberg.

Izvor: Ubergizmo

weasel Moderators postova: 11166
Za google search to se zna da je tako i niko to nije sporio, targetiranje za razgovore preko mikrofona ili telefona su druga stvar.
virke Član postova: 1084
Da li je to moguce???? Ko zna koliko milijardi telefona ima u svetu i oni sve slusaju, obrade podatke i u kratkom roku i pustaju ti ciljane reklame???!!!
Ovo za pretragu preko googla se i meni bas juce desilo. Trazio amortizere za auto i isao na jedan sajt. Ubrzo nakon toga mi u browseru iskace reklama od tog istog sajta
tambur88 Član postova: 476
Pricao sa kevom o zubaru , isti dan reklama o zubnim ordinacijama Nisam ništa guglao.
perafilozof Član postova: 2162
Ja znam da ako uradite search na Googlu a nalog vam je aktiviran, kada odete na neki sajt koji ima Google ads izaćiće vam oglas povezan za tekst koji ste upisali u search.
Facebook koristim 3-4 puta dnevno po 60 sekundi scroll-a na dole tako da nisam primetio tako nešto.
Uros Neregistrovan korisnik
I ja sam to primetio,znači nisam jedini

Intel navodno planira osvežavanje Skylake-X linije

Novi Asus Strix GL503 i GL703 gejming laptopovi

10504
10505
10506
10507
10508
10509