Greška

Došlo je do greške.

Facebook novim merama sprečava zloupotrebu e-mailova za ciljane reklame

02.04.2018 11:36 | 0 Software/Web
Facebook novim merama sprečava zloupotrebu e-mailova za ciljane reklame


Facebook je i dalje odlučan u tome da ograniči pristup podacima nakon Cambridge Analytica skandala. TechCrunch je objavio da društvena mreža pokreće alatku za sertifikaciju, koji od oglašivača zahteva da se obavežu da su dobili dozvolu korisnika pre upotrebe e-mail adrese za ciljano reklamiranje.

Kompanija je dodala da alatka nije odgovor na neki specifični incident. Međutim, Facebook očekuje da preispita svoje angažovanje sa eksternim partnerima za analizu podataka, kako bi osigurala da oni rukuju informacijama na odgovoran način.

Bez obzira na to da li je ovo reakcija na Cambridge Analytica incident ili ne, nema sumnje da Facebook radi na tome da poboljša svoje kontrole privatnosti od trenutka od kada je skandal o razmeni podataka postao javan. Pored restrikcija koje su uvedene za eksterne provajdere podataka, nedavno je uveden jednostavniji način za upravljanje i brisanje podataka na telefonima. Facebook sada želi da korisnici znaju šta delite i gde ti podaci odlaze.

Glavna stvar će ovde svakako biti implementacija i kako će ovaj alat za dozvolu funkcionisati. Facebook je odbio da objavi više informacija o ovome.

Izvor: Engadget

Komentari

0 Dodaj komentar

AOC X24P1 stiže sa 16:10 odnosom stranica

Samsung predstavio nove Windows laptopove iz Notebook 5 i 3 serije

10504
10505
10506
10507
10508
10509