Greška

Došlo je do greške.

Facebook News Feed će konačno biti oslobođen javnog sadržaja brendova i medija

13.01.2018 13:03 | 0 Software/Web
Facebook News Feed će konačno biti oslobođen javnog sadržaja brendova i medija


Facebook je najavio bitne promene za svoj News Feed. U Objavi, Mark Zakerberg je istakao: "Nedavno smo dobili povratne informacije od korisnika o tome da javni sadržaj poslovanja, brendova i medija guši lične momente (od strane prijatelja i familije) koji bi trebalo da dovedu do toga da se više povezujemo međusobno.

On je objasnio da zbog činjenice da postoji više javnog sadržaja nego objava prijatelja i familije, balans onoga što prikazuje News Feed se udaljava od najbitnije stvari koju Facebook može da pruži - pomaganja korisnicima da se povezuju.

Zakerberg se dotakao i mentalnog zdravlja, sa kojim je povezan News Feed, ističući da kompanija oseća odgovornost da obezbedi da servis ne bude samo zabavan za korišćenje, već i da bude dobar za korisnikov mentalni duh. Istraživanja pokazuju da kada koristimo društvene mreeže za povezivanje sa ljudima do kojih nam je stalo, to može biti dobro za naše mentalno zdravlje.

Osnivač Facebooka je istakao da su dolazeće izmene na servisu dizajnirane tako da reflektuju News Feed algoritam sa relevantnim sadržajem koji se odnosi na društvenu interakciju korisnika sa prijateljima i familijom. Promena verovatno neće direktno uticati na Facebook Ads, ali će indirektno uticati na prikaz manje generičkih objava i povećaće cene oglašavanja i reklamiranja.

Kada je budućnost News Feeda u pitanju, Zakerberg je istakao da će korisnici videti manje objava javnog sadržaja od strane podlovanja, brendova i medija, te da očekuje da će se smanjiti količina vremena koju korisnici provode na Facebooku. Ali on istovremeno očekuje da će vreme koje se provodi na Facebooku sada biti vrednije.

Izvor: Inc.

Komentari

0 Dodaj komentar

Još problema za Intel: Nova ranjivost ugrožava milione laptopova

Nokia 8 ostvarila skroman rezultat na DxOMark testu kamere

10504
10505
10506
10507
10508
10509