Facebook negira navode o kreiranju servisa za striming muzike

"Nemamo planove da uđemo u posao sa strimovanjem muzike", potvrdio je zvaničnik Facebooka za sajt The Verge. Umesto toga, Facebook radi na nečemu jedinstvenom i novom.

Juče je ceo Internet brujao o tome kako će naredni veliki projekat kompanije Facebook biti servis za strimovanje muzike, koji će se bazirati na pretplati, poput rivalskih Spotify i Apple Music servisa. Iako su ovi navodi zvučali kao logičan sled stvari, Facebook se zvanično oglasio i negirao pomenute napise. “Nemamo planove da uđemo u posao sa strimovanjem muzike”, potvrdio je zvaničnik Facebooka za sajt The Verge. Umesto toga, Facebook radi na nečemu jedinstvenom i novom.Prema navodima sajta Music Ally, ta novina bi mogla biti robusni servis za deljenje videa, zajedno sa Content ID poklapanjem (poput onog koji koristi YouTube), kompetitivnim strimom i verovatno određenom vrstom muzičkog sadržaja, s obzirom da je Facebook nedavno vodio pregovore sa glavnim muzičkim kućama. Interni izvori navode da se testiranje servisa uveliko odvija, te da je servis daleko ispred onoga što nudi YouTube. Za sada, ovo su samo glasine, a ostaje nam da sačekamo kako bismo videli šta nam to Facebook novo sprema.Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi