Greška

Došlo je do greške.

Facebook neće uspeti u nameri da stvori metaverzum, tvrdi suosnivač Ethereum-a

01.08.2022 12:23 | 0 Software/Web
Facebook neće uspeti u nameri da stvori metaverzum, tvrdi suosnivač Ethereum-a

Suosnivač Ethereum-a, Vitalik Buterin veruje da korporativni pokušaji da se izgradi metaverzum neće uspeti. U Twitter temi tokom vikenda, suosnivač Ethereuma tvrdi da još ne postoji čak ni široko prihvaćena definicija termina, tako da je prerano predviđati šta će korisnici želeti. Buterin je ovo rekao odgovarajući na stavove “blokčejn” revizora Dean Eigenmana, koji je istakao da, iako ideje o konceptu metaverzuma imaju smisla, on ne misli da će se to dogoditi kroz finansiranje rizičnog kapitala.

Prema informacijama koje prenosi gadgedt360,  Buterin je apostrofirao Metu u svojoj kritici korporacija koje ulaze u novi prostor: „Bilo šta što Fejsbuk sada stvori, pogrešiće“, napisao je on u odgovoru na tvit, tvrdeći da će kompanije koje su fokusirane na metaverzum, verovatno propasti jer je „prerano znati šta ljudi zapravo žele“.

Metaverzum će se desiti, ali ne na način kako ga Facebook zamišlja

Tvorac Ethereuma je u nedelju na Tviteru podelio svoju perspektivu o tome u kom pravcu bi prostor u nastajanju mogao da se razvija, rekavši kako misli da kompanije koje pokušavaju da u ovom trenutku stvore metaverzum, verovatno neće uspeti u svojim nastojanjima. Iako je rekao da misli da će se metaverzum „dogoditi“, dodao je da ne misli da će „bilo koji od postojećih poslovnih pokušaja da se namerno stvori metaverzum, uopšte uspeti “.

metaverzum.jpg

Vredi podsetiti da je najistaknutiji igrač na tržištu koji je do sada pokazao interesovanje za metaverzum bila upravo Meta — Facebook-ova matična kompanija koja je promenila naziv krajem prošle godine kao deo procesa prihvatanja metaverzuma.

Iako Meta verovatno neće uključiti “blockchain” tehnologiju ili NFT u svoj metaverzum, mnogi decentralizovani metaverzalni programi su se pojavili poslednjih meseci koristeći ovu tehnologiju.

Buterin je, u međuvremenu, postao poznat po svojim izjavama u javnosti jer je popularnost njegovog javnog profila rasla uporedo sa Ethereumom, tokom proteklih godina. Često koristi svoj Twitter nalog i blog kako bi razgovarao o Ethereum tehnologiji i kako bi decentralizacija mogla da utiče na svet. Međutim, Buterin je retko spekulisao o metaverzumu i njegovoj budućnosti, čineći njegove nedavne komentare na tu temu, skoro beznačajnim ali ipak zanimljivim.

Elon Musk podneo kontratužbu Twitter-u

Isključite štedljiva jezgra i Core i7 13700K će poleteti na 6 GHz

10504
10505
10506
10507
10508
10509