Greška

Došlo je do greške.

Facebook navodno razvija digitalnu valutu

21.12.2018 18:30 | 0 Software/Web
Facebook navodno razvija digitalnu valutu


Facebook je ranije ove godine zabranio reklamiranje kriptovaluta, jer su često povezivane sa prevarantskim ili obmanjujućim praksama. Međutim, društvena mreža se ne protivi korišćenju digitalnih valuta, jer navodno razvija sosptvenu valutu.

Prema navodima Bloomberga, tehnološki gigant razvija "stablecoin", koji će korisnicima omogućiti transfer novca preko WhatsApp-ovog šifrovanog servisa za mobilne poruke. Stablecoin je vezan za američki dolar i trebalo bi da je stabilniji i otporniji na manipulaciju od bitcoina.


Pogledajte još: Facebook 'Clear History' alatka neće stići pre proleća naredne godine


Bloomberg ističe da će Facebook najverovatnije lansirati valutu u Indiji, čime će se testirati ulazak na veliko tržište novčanih doznaka. WhatsApp ima 200 miliona korisnika u ovoj azijskoj zemlji, koja je primila 69 milijardi dolara novčanih doznaka tokom 2017. godine. Ogromna korisnička baza bi mogla biti i dobra i loša stvar u zavisnosti od statusa kompanije u trenutku objave valute.

Ne iznenađuje što Facebook razvija sosptvenu kriptovalutu. U maju, kompanija je kreirala grupaciju posvećenu proučavanju blockchaina. Ipak, očekuje se da će proći izvesno vreme dok se nešto konkretno ne bude objavilo.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

AMD predstavio Athlon 220GE, 240GE procesore

Tokom 2018. godine preuzeto 113 milijardi aplikacija

10504
10505
10506
10507
10508
10509