Greška

Došlo je do greške.

Facebook Messenger i WhatsApp bi mogli dobiti podršku za unakrsnu razmenu poruka

07.07.2020 17:28 | 0 Software/Web
Facebook Messenger i WhatsApp bi mogli dobiti podršku za unakrsnu razmenu poruka


Znamo da Facebook ima planove da integriše WhatsApp u ostale Facebook aplikacije. Kako izveštava WABetaInfo, inženjer @Alek193a je otkrio dokaze o tome u poslednjoj verziji Facebook Messengera.

Ovo bi mogla biti prva faza dugog procesa integracije Facebook Messenger i WhatsApp korisnika. Glavna razlika između dve platforme za razmenu poruka je u tome što WhatsApp skladišti informacije o razgovorima na uređaj, ima end-to-end enkripciju (zajedno sa iskustvom bez reklama). Zbog toga se WhatsApp može koristiti samo na jednom uređaju.

Informacije ukazuju na stvaranje tabela u lokalnoj bazi podataka na Facebook Messengeru, koje su potrebne za upravljanje porukama i servisima. Spominju se i drugi elementi koji bi omogućili Facebook Messengeru da razumei koji korisnici WhatsAppa su blokirani, push obaveštenja sa WhatsAppa i detalje o primaocu razgovora.

 

Pogledajte još: WhatsApp ispravio problem koji je prikazivao brojeve telefona korisnika u Google pretrazi


Sadržaj poruke se ne bi delio sa Facebook serverima. Stoga bi Messenger aplikacija trebalo da implementira novi protokol da bi se međusobno razgovaralo između Facebook Messengera i WhatsAppa.

Potrebno je istaći da ove informacije trenutno predstavljaju samo nagađanja, jer programeri aplikacija mogu promeniti planove tokom njihovog razvoja i ono što je otkriveno u referentnim kodovima možda neće biti primenjeno u stvarnosti.

Izvor: WABetaInfo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

EMUI 11 stiže u trećem tromesečju ove godine

Moto G 5G Plus donosi 5G internet koji sada svi mogu da priušte

10504
10505
10506
10507
10508
10509