Greška

Došlo je do greške.

Facebook Messenger danas dobija nekoliko novih, korisnih i manje korisnih opcija

30.03.2022 18:06 | 0 Software/Web
Facebook Messenger danas dobija nekoliko novih, korisnih i manje korisnih opcija

 

Kompanija Meta najavila je nekoliko novih funkcija koje Facebook Messenger danas dobija. Nove funkcije uključuju nove prečice i novi sistem komandi koji pozajmljuje funkcije iz drugih aplikacija kao što su Slack, Discord i Telegram. Korisnici će sada moći da pinguju i obaveštavaju sve u grupama, šalju tiha obaveštenja, plaćaju i šalju gifove samo pomoću komandi kosih crta.

U najnovijem ažuriranju funkcije, Meta je olakšao pokretanje različitih radnji pomoću komandi kosih crta „/“. Još jedna dobro poznata funkcija omogućava korisnicima da označavaju korisnike pomoću „@“. Pored toga, upisivanjem „@everyone“ u grupnu poruku takođe ćete omogućiti da svi budu obavešteni. Ovo je korisno kada svima u grupi postavite pitanje ili date najavu.

Meta je takođe najavila nove prečice „/nečujno“, koje će omogućiti da svi u grupnim ćaskanjima budu tiho obavešteni, bez preglasnih zvukova obaveštenja usred noći, u slučaju da korisnik nema omogućenu „Ne uznemiravaj“ na svom uređaju. Iako je kucanje „/silent“ na početku svake poruke manje nego idealno, to je odličan način da ne prekidate sve u grupnom ćaskanju. Dve funkcije će početi da se uvode danas na iOS i Android sistemima.

 

messtekst.jpgAli ovo nije sve. Facebook Messenger takođe dobija novu komandu „/pay“ koja će korisnicima omogućiti da šalju i primaju novac preko Mesindžera. Korisnici su mogli da dodaju svoje kartice dugi niz godina, pa ova funkcija nije baš nova, ali nudi novi način lakog slanja sredstava i dobrodošao je dodatak na onim tžištima gde je ovo moguće.

„/gif“ takođe stiže uskoro na iOS, iako Facebook nije saopštio da li će u bliskoj budućnosti stići do Androida. Kao i druge komande kose crte, omogućiće korisnicima da ukucaju „/gif“, a zatim uključe upit za pretragu koji pokušavaju da pronađu. Kada unesete „/gif party“, aplikacija će prikazati gifove koji se odnose na proslave i zabave, piše FB blog.

„/shrug“ i „/tableflip“ takođe dolaze uskoro na iOS. Nova komanda će omogućiti korisnicima da lakše stavljaju „(╯°□°)╯︵ ┻━┻” i sležu ramenima „¯\_(tsu)_/¯”, i bez potrebe da koriste ugrađene prečice u aplikacijama na tastaturi.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

240Hz+1440p - AOC Agon AG273QZ Gaming Monitor Recenzija

Xiaomi Black Shark 5 Pro najavljen sa Snapdragon 8 Gen 1 i dve parne komore

10504
10505
10506
10507
10508
10509