Greška

Došlo je do greške.

Facebook Messenger će uskoro prepoznavati poruke koje stižu od botova

11.07.2018 14:43 | 0 Software/Web
Facebook Messenger će uskoro prepoznavati poruke koje stižu od botova


Prema najnovijim izveštajima, Facebook testira sistem koji će moći da prepozna da li su direktne poruke (DM) došle od osobe koja je prava. Kompanija je sada i potvrdila da radi na ovoj funkciji.

Ideja se zasniva na tome da se osigura da poruke koje se primaju ne stižu ni od koga drugog, nego od osobe sa kojom smatrate da razgovarate. Ukoliko dobijete poruku na Facebook Messengeru, posebno ukoliko je ona od nekoga s kim niste skoro ćaskali, možete dobiti upozorenje o tome da li se radi o nalogu koji je nedavno kreiran, da li osoba koristi Messenger bez povezanog Facebook naloga, informacije o zemlji iz koje osoba dolazi i da li nalog osobe deli slično ime sa pravim Messenger kontaktom ili Facebook prijateljem.


Pogledajte još: Facebook Messenger će uskoro moći da automatski prevodi poruke


Zvaničnik Facebooka je za Engadget izjavio da su ovi testovi deo kompanijinih napora da se bori protiv lažnih naloga i botova, kao i prevara na Messengeru. Ovaj kontekst bi korisnicima trebalo da olakša donošenje odluke o tome da li žele da nastave razmenu poruka sa određenim osobama na servisu.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Komentari

0 Dodaj komentar

HTC-ov blockchain 'Exodus' telefon stiže ove jeseni

Huawei Nova 3: Kirin 970, četiri kamere

10504
10505
10506
10507
10508
10509