Greška

Došlo je do greške.

Facebook kviz potencijalno otkrio podatke tri miliona korisnika

15.05.2018 18:02 | 0 Software/Web
Facebook kviz potencijalno otkrio podatke tri miliona korisnika


Još jedna aplikacija na Facebooku povezana je sa potencijalnim otkrivanjem ličnih informacija korisnika. Istraživači su uskladištili odgovore iz aplikacije za istraživanje ličnosti na nesigurnom sajtu. Ovo je dovelo do toga da su možda otkriveni lični odgovori do tri miliona korisnika, prema navodima New Scientist izveštaja.

Iako novo otkriće povrede privatnosti nije ozbiljno kao ono što je procurelo u Cambridge Analytica skandalu, dva događaja imaju sličnu vezu. Novi podaci su bili u posedu akademika sa Psychometrics Centre-a Univerziteta u Kembridžu, a projekat je prethodno uključivao Aleksandra Kogana - istraživača koji se najviše pominjao u Cambridge Analytica skandalu.

Polovina od šest miliona korisnika koji su učestvovali u myPersonality kviz aplikaciji, dali su odobrenje da se njihovi odgovori i podaci dele. Psychometrics Centre je distribuitao odgovore iz kviza ličnosti stotinama istraživača, koristeći nesiguran sajt, što je odgovore (koji su često bili lični i intimni) ostavilo izložene tokom četiri godine. A tu su bile informacije o godinama, polu, lokaciji, statusu veze i drugo. Iako je samo akademicima omogućen pristup informacijama, funkcionalno korisničko ime i lozinka su navodno bili dostupni i mogli su se pretraživati onlajn tokom poslednje četiri godine.

Facebook je potvrdio da je konačno suspendovao aplikaciju sa platforme 7. aprila, a mogla bi biti u potpunosti zabranjena u zavisnosti od aktuelne istrage na društvenoj mreži. Facebook je takođe suspendovao 200 aplikacija, za koje se sumnja da su zloupotrebljavale korisničke podatke, a među njima je i pomenuta myPersonality aplikacija.

Izvor: Engadget

Komentari

0 Dodaj komentar

AMD nije podložan novoj Spectre NG ranjivosti

Pratite uživo predstavljanje Honor 10 telefona

10504
10505
10506
10507
10508
10509