Greška

Došlo je do greške.

Facebook korisnicima omogućava da prebacuju fotografije i video na Dropbox

04.09.2020 09:11 | 0 Software/Web
Facebook korisnicima omogućava da prebacuju fotografije i video na Dropbox


Oni koji žele da prebacuju fotografije i video sa svojih Facebook naloga sada imaju više opcija na raspolaganju. Facebook sada korisnicima omogućava da eksportuju svoje fajlove u Dropbox, Google Photos i EU startap Koofr.

Facebook korisnici širom sveta su od juna u mogućnosti da prebacuju fotografije na Google Photos. Ove promene su deo šireg Data Transfer Project-a, čiji je cilj da olakša korisnicima preuzimanje i transfer podataka između Facebook, Google, Microsoft i Twitter servisa.

Pomenuti cilj, bar delimično, zadovoljava i zahteve regulatornih tela. Prenosivost podataka je zahtev EU GDPR pravila o privatnosti, dok će FTC kasnije tokom septembra istražiti potencijalne prednosti i izazove prenosivosti podataka.

 

Pogledajte još: Facebook će od septembra imati novi izgled za sve korisnike


Facebook ističe da će korisnici morati da ponovo unesu svoje lozinke pre prebacivanja fajlova, a tokom transfera će podaci biti enkriptovani. Kompanija takođe ističe da su potreebna jasnija pravila koji podaci se mogu prenositi i ko je zadužen za njihovu zaštitu. Prema navodima Facebooka, to je na kreatorima polisa i strategija.

Kako bi se prebacivale fotografije i video sa Facebooka na Google Photos, Dropbox ili Koof potrebno je izabrati "Your Facebook Information" u podešavanjima. Nakon ovoga se bira "Transfer a Copy of Your Photos or Videos", unosi se lozinka, bira se destinacija i potvrđuje se transfer.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Nova Philips E2 serija monitora nudi visok kvalitet slike, gejming karakteristike i vrhunski dizajn

Vip: Žvaka, caka, trik ili pravi popust?

10504
10505
10506
10507
10508
10509