Greška

Došlo je do greške.

Facebook korisnicima olakšava da vide koliko kompanija zna o njima

31.03.2020 14:07 | 0 Software/Web
Facebook korisnicima olakšava da vide koliko kompanija zna o njima


Facebook će korisnicima omogućiti da vide i preuzmu više podataka koje kompanija skuplja o njima. Kompanija proširuje Download Your Information alatku na Facebooku i Download Your Data alatku na Instagramu kako bi uključila više informacija o tome šta se prati kada se koriste ove platforme - poput onoga što dodajete u svoj profil ili koje stranice ili objave lajkujete. Te informacije se koriste za personalizaciju onoga što vidite na Facebooku i Instagramu, ali takođe pokreće određena pitanja vezana za privatnost podataka.

Na Facebooku, Download Your Information opcija će takođe prikazivati neke zaključke koje Facebook skuplja o vama. Na primer, funkcija bi mogla prikazivati da se preporučuje sadržaj o fudbalu jer ste članak o fudbalu podelili sa prijateljem. Na Instagramu ćete moći da vidite i kategorije koje su dodeljene određenim nalozima - kao što su sport ili moda - koji se koriste za predlaganje sadržaja Explore tabu.

 

Pogledajte još: Facebook i Instagram takođe smanjuju kvalitet videa u Evropi


Korisnici verovatno neće moći previše toga da učine sa ovim podacima, ali bi im moglo biti zanimljivo da vide kako Facebook i Instagram prate šta radite na ovim društvenim mrežama i na koji način preporučuju određeni sadržaj.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Poznat datum objave premijum Honor 30 i 30 Pro telefona

Testovi pokazuju da je AMD Ryzen 9 4900HS najbrži mobilni procesor na svetu

10504
10505
10506
10507
10508
10509