Facebook kompletirao kupovinu WhatsAppa

Facebook je sada konačno legalni vlasnik WhatsAppa, a vrednost čitave akvizicije je narasla sa prvobitnih 19 milijardi, na čak 21,8 milijardi dolara

Facebook je sada konačno legalni vlasnik WhatsAppa, nakon podneska SEC 8-K koji je izvršen juče. Ovo je poslednji korak u procesu koji je započeo kada je Facebook u februaru objavio svoju nameru da kupi ovaj servis za razmenu poruka. Facebook-ov dogovor je prošao konačnu regulatornu prepreku kada je pre neki dan dobio odobrenje Evropske Unije da može da nastavi sa kupovinom WhatsAppa.
Prvobitna otkupna cena od 19 milijardi dolara je narasla do konačne od 21,8 milijardi dolara. Facebook je takođe u ponedeljak najavio da će se suosnivač WhatsAppa i CEO kompanije Jan Koum, pridružiti Facebook-ovom bordu direktora. Direktor Facebook-a Mark Zakerberg rekao je ovim povodom da Facebook neće učiniti mnogo promena u ovoj aplikaciji za poruke u nekom kratkom roku, kao i da neće dodati reklame.
Izvor: Techcrunch

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi