Facebook je navodno zainteresovan za kupovinu Nokia HERE Maps poslovanja

Glasine ukazuju na to da je Nokia već razgovarala sa kompanijom Uber Technologies i grupom nemačkih proizvođača automobila, koji su zainteresovani za HERE Maps, a sada se pominje i Facebook.

Nakon što je Nokia prošle godine prodala svoje mobilno odeljenje Microsoftu, finskoj kompaniji su ostala tri poslovanja: Nokia Networks, HERE Maps i Nokia Technologies. Nokia polako daje novi život ovim odeljenjima, pa je za početak Nokia Networks nedavno za 16,6 milijardi dolara kupio Alcatel-Lucent. Takođe, kompanija je najavila reviziju svog HERE Maps odeljenja, čija prodaja se takođe razmatra. Skoriji izveštaju ukazuju na to da je Nokia već razgovarala sa kompanijom Uber Technologies i grupom nemačkih proizvođača automobila, koji su zainteresovani za HERE Maps.Međutim, ove nedelje se u medijima pominje još jedan zanimljiv potencijalni kupac HERE mapa, a u pitanju je Facebook – gigant društvenih mreža, koji takođe širi svoj uticaj i u drugim segmentima tržišta. Takođe, kao potencijalni kupci pominju se i nemački konzorcijum proizvođača automobila BMW, Audi i Daimler, kao i američka kompanija Hellman & Friedman. Za sada, nijedna od ovih kompanija nije želela da komentariše ove navode o kupovini Nokia HERE Maps odeljenja.Izvor: Softpedia

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi