Greška

Došlo je do greške.

Facebook ističe da će korisnici morati da prihvate ciljane reklame

18.04.2018 16:23 | 0 Software/Web
Facebook ističe da će korisnici morati da prihvate ciljane reklame


Facebook je istakao da će nastaviti od korisnika zahteva da prihvataju ciljane reklame i oglase kao uslov korišćenja kompanijinih servisa. Ovo je stav koji može pomoći u održavanju kompanijinog poslovnog modela netaknutim u velikoj meri i pored novog zakona o zaštiti privatnosti koji Evropska Unija uskoro uvodi.

Zakon EU, koji stupa na snagu sledećeg meseca, obećava najveće promene privatnosti, još od početka interneta. Kompanije će se suočavati sa novčanim kaznama ukoliko budu prikupljale ili koristile lične informacije korisnika bez njihove dozvole.

Facebookov zamenik direktora za privatnost Rob Šerman izjavio je da će društvena mreža ove nedelje početi da traži dozvolu od Evropljana, za različite načine na koje Facebook koristi njihove podatke, ali je istakao da izbegavanje ciljanog reklamiranja u potpunosti neće biti moguće.

Facebook korisnici će moći da ograniče vrstu podataka koju oglašivači koriste za ciljane reklame, ali prema njegovim rečima "svi oglasi na Facebooku su u određenoj mjeri ciljani, a to važi i za oflajn oglašavanje".

Facebook će koristiti tehniku koja ima naziv "ekrani dozvole" (permission screens) - stranice ispunjene tekstom koji zahtevaju pritisak dugmeta kako bi se nastavilo dalje - a služe za obaveštenja i dobijanje odobrenja.

Ekrani će se pojaviti na Facebook sajtu i smartfon aplikaciji u Evropi od ove nedelje i globalno će biti dostupni u narednim mesecima, istakao je Šerman. Ekrani neće Facebook korisnicima dati opciju da pritisnu taster za odbijanje. Umesto toga, oni će usmeravati korisnike ili da "prihvate i nastave" ili "da upravljaju podešavanjima podataka", sudeći prema fajlovima koje je kompanija prikazala novinarima u utorak.

"Ljudi mogu da odluče da ne budu na Facebooku ukoliko to žele", izjavio je Šerman.

Izvor: Reuters

Komentari

0 Dodaj komentar

BenQ EX3203R zakrivljeni monitor: 31.5 inča, 144Hz, FreeSync 2

Samsungov pilot program za sklopivi telefon se očekuje naredne godine

10504
10505
10506
10507
10508
10509