Greška

Došlo je do greške.

Facebook integriše Messenger, WhatsApp i Instagram infrastrukturu

26.01.2019 12:59 | 0 Software/Web
Facebook integriše Messenger, WhatsApp i Instagram infrastrukturu


Facebook trenutno radi na integraciji tri svoja servisa - Messengera, WhatsAppa i Instagrama. Servisi se neće spojiti, i nastaviće da funkcionišu kao samostalne aplikacije, ali Facebook želi da njihovi korisnici mogu da se međusobno dopisuju preko različitih platformi.

Da bi ovo funkcionisalo, ogromna količina rekonfiguracija će morati da se odradi od strane "hiljade zaposlenih u Facebooku", navodi se u izveštaju koji je objavio The New York Times. Moraće da promene način funkcionisanja aplikacija na njihovim osnovnim nivoima.


Pogledajte još: Facebook navodno razvija digitalnu valutu


Cilj Marka Zuckerberga je da sve tri aplikacije implementiraju end-to-end enkripciju kada se integracija završi krajem 2019. ili početkom 2020. godine. Trenutno WhatsApp podrazumeva end-to-end enkripciju podrazumevano za sve razgovore, dok u Messenger-u možete odabrati end-to-end šifrovane razgovore.

U saopštenju, Facebook ističe da želi da "izgradi najbolje iskustvo razmene poruka koje je moguće; ljudi žele da poruke budu brze, jednostavne, pouzdane i privatne". Kompanija "radi na tome da više proizvoda za razmenu poruka bude kriptovano i razmatra načine kako da se lakše komunicira sa prijateljima i porodicom u svim mrežama".

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Naredna Google I/O konferencija počinje 7. maja

Microsoftovo Skype ažuriranje dodaje SMS poruke, OneDrive deljenje fajlova i drugo

10504
10505
10506
10507
10508
10509