Greška

Došlo je do greške.

Facebook ima novi servis za lokalne grupe: Neighborhoods

06.05.2021 15:40 | 0 Software/Web
Facebook ima novi servis za lokalne grupe: Neighborhoods

 

Facebook pokreće novi odeljak svoje aplikacije dizajniran da poveže komšije i uvodi vesti na nivou susedstva. Nova funkcija, koja se može nazvati Neighborhoods, sada je dostupna u Kanadi i uskoro će biti predstavljena za testiranje među američkim korisnicima.

Kao što smo ranije izveštavali, "Susedstva" tehnički postoje od najmanje oktobra prošle godine kao aplikacija Nextdoor, ali taj ograničeni test regrutovao je samo stanovnike Kalgarija u Kanadi.

U zajednicama okupljenim oko servisa Neighborhoods, korisnici Facebook-a mogu da kreiraju zaseban podprofil i mogu ga popuniti interesovanjima i prilagođenim biografijama. Možete da se pridružite svom malom i obližnjem kvartu i žalite se na lokalne probleme. Bukvalno ono što mnoge komšijske zajednice već rade kod nas okupljanjem u Facebook lokalnim grupama, samo sada sve to na specijalizovanom komšijskom servisu.

 

Pogledajte još: Chat funkcije Facebook Messenger-a i Instagram-a neće biti podrazumevano šifrovane najmanje do 2022. godine

Facebook kaže da će imati skup moderatora posvećenih susedstvima da pregledaju komentare i objavljuju ih kako bi stvari bile „relevantne i ljubazne“, ali nije nam tačno poznato na koji će način funkcionisati. Facebookovi moderatori? Čudno zvuči.

Unutar susedstva, korisnici mogu da upravljaju i započinju razgovore i da malo moderiraju(?), kaže kompanija. Novi servis Facebook-a takođe će imati funkcije za blokiranje korisnika.

Što se tiče privatnosti, to je Facebook. Neighborhoods nije njegova samostalna aplikacija i naravno da će deliti vaše susedsko ponašanje kako bi vam prikazivao ciljane oglase negde drugde. Ali, na to smo već navikli.

Izvor: TechCrunch

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Tviter pušta novi servis: provera tvita pre slanja

Žestoki gejmer na našem testu: Lenovo Legion 5 Pro!

10504
10505
10506
10507
10508
10509