Greška

Došlo je do greške.

Facebook ima alatku kojom prati lažne vesti o sebi

09.07.2019 17:20 | 0 Software/Web
Facebook ima alatku kojom prati lažne vesti o sebi


Facebook je preduzeo značajne korake kako bi sprečio širenje lažnih vesti na svojoj platformi, koja predstavlja i najveću svetsku društvenu mrežu. Kompanija je navodno kreirala i alatku za praćenje lažnih vesti o sebi i svojim proizvodima. Program se zove Stormchaser i koristi se za detektovanje i razotkrivanje dezinformacija o Facebooku.

Bloomberg izveštava da Facebook koristi Stormchaser za praćenje i opovrgavanje lažnih vesti o kompaniji. To uključuje i glasine koje se šire na WhatsApp-u, a ovaj servis ima manji problem sa širenjem glasina koje je kompanija takođe morala da razreši.

 

Pogledajte još: Facebook zvanično najavio Libra kriptovalutu, dostupna od 2020. godine

 

Stormchaser je navodno kreiran u 2016. godini i korišćen je da prati viralne objave o Facebooku. Servis je prikupio glasine kao što je ona da Facebook prisluškuje korisnike, do bezopasnh šala koje korisnike navode da kopiraju i okače neki status ukoliko ne žele da njihov nalog bude ugašen/zaključan.

"Mi nismo koristili ovaj interni alat za borbu protiv lažnih vesti jer to nije ono za šta je napravljen, i to ne bi funkcionisalo", izjavio je portparol kompanije Facebook za Bloomberg, dodajući da je ovaj alat izgrađen jednostavnom tehnologijom tako da može pomoći u otkrivanju objava o Facebooku na osnovu ključnih reči. Informacije zatim pomažu Facebooku da odluči da li je potrebno da odgovori na bilo kakvu konfuziju ili nodoumicu o proizvodima na svojoj platformi.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Canon PowerShot G7 X III i G5 X ciljaju vlogere i kreatore video sadržaja

Apple će 2020. godine objaviti četiri iPhone-a?

10504
10505
10506
10507
10508
10509