Greška

Došlo je do greške.

Facebook i RED predstavili svoju Manifold 3D VR kameru

27.09.2018 20:52 | 0 Multimedija
Facebook i RED predstavili svoju Manifold 3D VR kameru


Facebook i RED su konačno spremni da prikažu svoju 3D VR kameru, nakon meseci tizera i sugestija. Dve kompanije su predstavile Manifold, splet kamera u obliku lopte, koji koristi 16 RED Helium 8K senzora (sa Schneider objektivima od 180 stepeni). Kamera može da snima kompletan 60FPS VR video u jednoj sceni.

Krajnji rezultat je video od 360 stepeni visokog kvaliteta, koji reaguje kada korisnik pomera glavu. Korisnik neće moći da se pomera direktno kroz video, ali takođe neće biti ni zaglavljen u jednoj poziciji kamere kada sadržaj pregleda uz pomoć Oculus Quest ili sličnog uređaja.


Pogledajte još: Facebook potvrdio da gradi internet satelit


Kamera je i relativno fleksibilna. Kontrolne i skladišne jedinice mogu da stoje na 100 metara od kamere, dok eksterna skladišna rešenja obezbeđuju još preko sat vremena snimanja. Oni koji se bave obradom sadržaja, mogu da koriste Adobe, Foundry i OTOY alatke. Tu je i paket za developere, kako bi se podržale eksterne alatke za obradu.

Facebook i RED nisu objavili kada će Manifold biti spreman za tržište, koji je i dalje na putu za komercijalnu dostupnost. Cena nije objavljena, ali se može pretpostaviti da uređaj sa ovoliko kamera neće biti jeftin.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Isporuka Nvidia RTX 2080 Ti GPU-a ponovo odložena

LG u zvaničnom videu prikazao V40 ThinQ sa pet kamera

10304
10305
10306
10307
10308
10309