Greška

Došlo je do greške.

Facebook i RED kreiraju kameru za 3D VR video

02.05.2018 19:31 | 0 Multimedija
Facebook i RED kreiraju kameru za 3D VR video


Najveći deo VR video sadržaja nije dovoljno sveobuhvatan u pravom smislu. Moguće je obrtati sliku, ali nije moguće naginjati se unapred ili zakoračiti u stranu kako bi se dobio bolji pregled. Facebook i RED žele da isprave ovo stanje, a dve kompanije su objavile partnerstvo za all-in-one kameru koja nudi šest stepeni slobode kretanja za 3D i video snimanje od 360 stepeni.

Saradnja će kombinovati Facebookovu tenologiju dubinske detekcije sa performansama u uslovima slabog osvetljenja koje nudi RED, kako bi se u sceni snimao sav 3D sadržaj (a ne samo u dobro osvetljenim oblastima) i kako bi se korisniku dala sloboda da se šeta kroz video.

Saradnja dve kompanije je još uvek u početnim fazama i nema pomena o mogućem datumu objave krajnjeg rezultata. Za pregled će svakako biti potrebna i kaciga sa pomenutih šest stepeni slobodnog kretanja, kako bi se u potpunosti iskoristile prednosti tehnologije. U ovom trenutku, to uključuje premijum kacige poput Oculus Rift ili HTC Vive, ali ne i Oculus Go modele.

Izvor: Engadget

Komentari

0 Dodaj komentar

Intel prestaje da proizvodi Kaby Lake-X nakon samo 10 meseci od objave

Sony Xperia poslovanje opstaje zahvaljujući investicijama u 5G tehnologije

10304
10305
10306
10307
10308
10309