Facebook i Oculus prikazuju kako da kreirate virtuelni selfi (video)

Tokom Facebookove F8 konferencije, CTO kompanije - Majk Šrefer je prikazao kako će Rift omogućiti Facebook korisnicima da interaguju jedni sa drugima u virtuelnom prostoru.

Dve godine nakon što je Facebook kupio Oculus za dve milijarde dolara, bilo je teško predvideti kako Mark Zakerberg planira da integriše virtuelnu realnost u popularnu društvenu mrežu, a da sve funkcioniše kako treba. Tokom Facebookove F8 konferencije, CTO kompanije – Majk Šrefer je prikazao kako će Rift omogućiti Facebook korisnicima da interaguju jedni sa drugima u virtuelnom prostoru.U demou, Šrefer je iskoristio Oculus Rift za komunikaciju sa Majklom Butom, članom Facebook Social VR tima. But se nalazio na razdaljini od oko 50 kilometara, u kompanijinom sedištu u Menlo Parku. Oba zvaničnika su koristili Rift, zajedno sa kontrolerima, a u virtuelnom prostoru su prikazani kao lebdeće glave i ruke. Ovi avatari su mogli da se prilagođavaju korišćenjem virtuelnih olovki.

U videu je demonstrirano nekoliko načina na koji su Šrefer i But koristili kombinaciju Rifta i Facebooka, a najzanimljiviji je verovatno bio kreiranje virtuelnog selfija, koji je na news feed postavljen korišćenjem neke vrste kutije za teleportaciju.Tehnologija prikazana u demou je nešto na čemu Facebook još uvek radi, a sigurno je da će proteći neko vreme dok bude implementirana, ali nam daje određeni uvid u ono što izgleda kao Facebookova VR budućnost.Izvor: TechSpot

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi