Greška

Došlo je do greške.

Facebook i Instagram takođe smanjuju kvalitet videa u Evropi

23.03.2020 09:10 | 0 Software/Web
Facebook i Instagram takođe smanjuju kvalitet videa u Evropi


Nakon što su nedavno Netflix i YouTube objavili da smanjuju kvalitet video streaminga u Evropi, kako bi se evropskim mrežama omogućilo da se izbore sa preopterećenjem internet saobraćaja tokom COVID-19 pandemije, a sada im se pridružuje i Facebook.

Facebook, kao i Instagram koji je u vlasništvu Facebooka, će privremeno smanjiti rezoluciju videa u Evropi. Ovo bi partnerima dve društvene mreže trebalo da omogući da lakše upravljaju protokom i da omoguće ljudima da ostanu u kontaktu.

 

Povezana vest: YouTube će, zbog koronavirusa, smanjiti kvalitet streaminga u Evropi


Odluka svakako ne predstavlja iznenađenje, s obzirom na ukupnu veličinu korisničke baze koju imaju Facebook i Instagram (Samo je Facebook tokom leta 2019. godine objavio da ima 288 miliona korisnika na dnevnom nivou u Evropi) to bi moglo dovesti do preopterećenja ukoliko ti korisnici budu aktivniji na mreži nego obično. Brojni korisnici počinju da upotrebljavaju video razgovore u svakodnevnoj komunikaciji, kako bi ostali u kontaktu sa ljudima koje bi uobičajeno videli uživo.

Iako je ovakva odluka neugodna za fanove društvenih mreža, značajna je za one koji rade od kuće i potrebne su im internet usluge.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

TENAA sertifikacija otkriva karakteristike Samsung Galaxy A71 5G modela

TP-Link predstavlja svoj najbrži gejming ruter

10504
10505
10506
10507
10508
10509