Greška

Došlo je do greške.

Facebook: I druge kompanije prikupljaju podatke korisnika

18.04.2018 12:06 | 0 Software/Web
Facebook: I druge kompanije prikupljaju podatke korisnika


Facebook je trenutno pod velikim pritiskom javnosti nakon skandala sa privatnošću podataka korisnika. Iako izgleda kao da je sav fokus na Facebooku u ovom trenutku, kompanija je odlučila da korisnicima ukaže i podseti ih na to da i veliki broj drugih kompanija prikuplja korisničke podatke.

U objavi na kompanijinom blogu, David Baser - direktor proizvoda Facebooka - je objasnio situaciju o podacima koje kompanija prikuplja o svojim korisnicima, kada ih prikuplja i za šta koristi te podatke. "Mnoge kompanije nude ovaj tip usluga a, kao i Facebok, one takođe dobijaju informacije iz aplikacija i sajtova koje ih koriste. Twitter, Pinterest i LinkedIn imaju slične Like i Share tastere kaoji pomažu ljudima da podele sadržaj na ovim servisima. Google ima popularni Analytics servis. A Amazon, Google i Twitter nude login funkcije", ističe Baser.

Baser takođe ukazuje na to da prilično veliki broj drugih kompanija nudi i usluge sa ciljanim reklamiranjem (kao što je Google). Prema njegovim rečima, većina sajtova i aplikacija šalje iste informacije većem broju kompanija svaki put kada ih korisnik poseti.

S druge strane, postoje i kompanije koje rade na tome da spreče ovakav vidi praćenja korisnika i prikupljanja podataka. Apple na primer ima funkciju, ugrađenu u Safari, koja sprečava da korisnici budu praćeni na internetu, što prilično smeta oglašivačima.

Izvor: Ubergizmo

Komentari

0 Dodaj komentar

Prvi Huawei 5G telefon stiže u drugoj polovini 2019. godine

Deveta Direct Media Akademija se održava od 15. do 18. maja

10504
10505
10506
10507
10508
10509