Greška

Došlo je do greške.

Facebook i dalje beleži rast

31.10.2018 12:40 | 0 Biznis IT
Facebook i dalje beleži rast


Tokom poslednje dve godine, Facebook se suočavao sa velikim brojem problema. Samo tokom 2018. kompanija je bila deo Cambridge Analytica skandala sa privatnošću podataka korisnika, dok je nedavno objavila da je hakerski napad ugrozio 29 miliona korinika.

Međutim, sve ovo nije uticalo na kompanijino poslovanje. Facebook i dalje nastavlja da pridobija nove korisnike i da zarađuje, iako je sam rast nešto sporiji.

Tokom trećeg tromesečja, Facebook prijavljuje 2,27 milijardi mesečno aktivnih korisnika, što je povećanje od 10 procenata na godišnjem nivou. Uz ovo ide i informacija o ostvarenoj zaradi od 13,78 milijardi dolara.


Pogledajte još: Facebook ažuriranje omogućava dodavanje muzike u fotografije i video


Kompanija ističe da trenutno 2,6 milijardi korisnika upotrebljava Facebook, WhatsApp, Instagram ili Messenger, koji predstavljaju njenu "familiju" aplikacija, na mesečnom nivou. Samo ova brojka pokazuje koliko je Facebook kao kompanija i dalje moćan. Pored ovoga, broj dnevno aktivnih korisnika je porastao za 1,49 miliona što predstavlja povećanje od devet procenata u odnosu na isti period prošle godine.

Jedna od stvari, koje je Mark Zuckerberg istakao tokom predstavljanja finansijskog izveštaja kompanije, jete da Facebook vidi slanje privatnih poruka i Stories kao glavne funkcije svog budućeg poslovanja. On je istakao da korisnici šalju 100 milijardi poruka svakog dana preko Facebookove familije aplikacija (uključujući Messenger i WhatsApp), dok se milijardu Stories deli svakog dana na servisima kao što je Instagram.

Facebook je takođe istakao da će do kraja 2019. godine Facebookovi sigurnosni sistemi biti na nivoima na kojima bi trebalo da budu.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

LG patentirao nove dizajne telefona sa tri ili četiri kamere, bez notcha

AMD Radeon Pro Vega grafika stiže na MacBook Pro narednog meseca

10604
10605
10606
10607
10608
10609