Greška

Došlo je do greške.

Facebook: Hakeri nisu pristupili eksternim sajtovima sa korisničkim loginovima

03.10.2018 11:36 | 0 Software/Web
Facebook: Hakeri nisu pristupili eksternim sajtovima sa korisničkim loginovima


Nedavno otkriveni Facebook hak je kompromitovao 50 miliona korisnika popularne društvene mreže, ali šteta izgleda nije toliko velika koliko su neki očekivali.

U izjavi Guya Rosena, potpredsednika sigurnosti u kompaniji, istaknuto je da istraga nije otkrila dokaze da su napadači pristupili eksternim aplikacijama uz pomoć Facebook Login funkcije. Neki sajtovi, koji koriste logovanje preko Facebooka, takođe ističu da sa njihove strane nije bilo indikacija o probijanju sigurnosti.

Sajtovi, doduše, ne žele da išta prepuštaju slučaju i preduzimaju određene akcije. Tako je Uber zatvorio aktivne sesije deljenja iz Facebook-baziranih upisa, dok se slučaj istražuje. TaskRabbit i SkyScanner sajt za putovanja i dalje utvrđuju da li postoji potencijalna šteta koja je načinjena njihovim korisnicima.


Pogledajte još: Facebook pretrpeo probijanje sigurnosti, ugroženo preko 50 miliona naloga


Za pomenutih 50 miliona korisnika, koji su pogođeni hakerskim napadom, ova izjava Facebooka neće biti od velike utehe jer će i dalje biti u konstantnom strahu od toga da se njihovim informacijama manipuliše. Ipak, posledice haka izgleda neće u velikom obimu imati uticaja na kompletan internet i limitiran je samo na Facebook.

U ovom trenutku, korisnici najviše brinu zbog toga što su hakeri uspeli da pristupe njihovim ličnim podacima, kao i o tome da li Facebook može da limitira mogućnost pojave budućih napada.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Dostupan Windows 10 October 2018 Update

Minecraft ima više igrača na mesečnom nivou nego Fortnite

10504
10505
10506
10507
10508
10509