Facebook dodao novi nivo bezbednosti za svoje korisnike

Facebook nalozi sada mogu da imaju još veću bezbednost sa USB bezbednosnim ključevima, koji pružaju dodatni nivo osiguranja od zlonamernih hakerskih napada

Facebook je ovih dana predstavio novi metod zaštite lozinki za svoje korisnike. Počevši od danas, Facebook nalozi sada mogu da imaju još veću bezbednost sa USB bezbednosnim ključevima, koji pružaju dodatni osiguranja od zlonamernih hakerskih napada.
Za one koji nisu upoznati sa USB bezbednosnim ključevima, reći ćemo da postoje fizički dongle uređaji koji se ubacuju u USB port računara. Korisnici Facebook-a mogu da kupe jedan ovakav uređaj i da ga registruju na njihove naloge. Ovi ključevi imaju nekoliko važnih prednosti, kao što je kompletna zaštita od phishinga i napada koji su u toku, jer hakerima treba i vaša lozinka i fizički uređaj kako bi dobili pristup vašem nalogu.
Korišćenje USB bezbednosnog ključa je prilično jednostavno – ubacite uređaj u USB port računara i nakon što unesete lozinku, sve što treba da uradite je da kliknete na taster na dongle uređaju. Samo najnovije verzije Google Chrome i Opera pregledača podržavaju ovu funkciju ali i drugi veliki igrači kao što je Mozilla rade na implementaciji. Što se tiče smartfona, mobilna verzija Facebook-a može biti zaštićena ukoliko vaš uređaj ima NFC.
Facebook redovno kupuje oflajn podatke svojih korisnika
Izvor: Phonearena
Sve informacije vezane za Facebook, možete pogledati na Facebook hub-u na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi