Greška

Došlo je do greške.

Facebook 'Clear History' alatka neće stići pre proleća naredne godine

18.12.2018 11:30 | 0 Software/Web
Facebook 'Clear History' alatka neće stići pre proleća naredne godine


Kada je Facebook predstavio svoju Clear History funkciju u maju, kompanija je očekivala da za nekoliko meseci od predstavljanja ponudi korisnicima kontrole orijentisane na privatnost. Međutim, izgleda da će biti potrebno mnogo više vremena kako bi funkcija stigla.

Iz Facebooka su došle informacije da će Clear History za testiranje biti spreman od proleća 2019. godine. Potrebno je nešto više vremena kako bi se implementirala tehnologija za de-identifikaciju, a odlaganje je pripisano većim tehničkim preprekama koje su naišle tokom razvoja funkcije.

 

Pogledajte još: Facebook bag omogućio aplikacijama pristup neobjavljenim fotografijama miliona korisnika


Za početak, Facebook planira da skladišti podatke koji se pretražuju, razvrstavajući ih u tri segmenta: sajt, korisnikov lični ID i vreme posete. Kada Facebook uskladišti ove podatke, bazirano na datumu i vremenu umesto na individualnim korisnicima, kompanija će moći lako da dodeli istoriju specifičnim ljudima. Društvena mreža mora da kreira sistem skladištenja podataka fokusiran na korisnike, samo da bi načinila Clear History relevantnim.

Iako kasni i stići će gotovo godinu dana kadnije nakon objave, Facebook je bar potvrdio da Clear History stiže i sada ima konkretniji rok objave.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Pojavile se cene Honor 10 Lite telefona za Evropu

Nakon fotografija, TENAA otkriva i specifikacije za Xiaomi Redmi 7

10504
10505
10506
10507
10508
10509